Rallylydnadsresultat för Ranita 2012

 Länk till en sida om Rallylydnad med alla dess regler och även
filmsnuttar som visar hur övningarna ska utföras. Här finns även
skyltar som du kan skriva ut själv för att göra dina egna
banor, ex på banor osv.

Rallylydnadsresultat för Ranita 2012

27 okt. Söderåsens Bk
Domare: Ingegerd Jansson
Avancerad klass 79 p Godkänd 2/3

Nu börjar momenten sitta för Ranita nu är det jag som ska få ordning på fötterna.... Det har ju stramats upp väldigt på att man står still o samlar fötterna vid olika moment... Har ju lagt mig till med lite olater tidigare känns det som .. Bara träna vidare alltså..


23 sept. Trelleborgs Bk
Domare: Madeleine Persson
Avancerad klass 76 p Godkänd 1/3

Inga superpoäng men jag får ursäkta Ranita som vart lite ofokuserad Vi hade en hund som satt på honören o skällde konstant.. Det är vi inte vana vid o hon blev ganska störd av det. Annars kändes det bra o vi tränar vidare till nästa tävling.


I Augusti skulle vi äntligen starta i Avancerad klass och hade anmält till tävlingarna på Ribban i Malmö. Vi kommer dit i god tid o anmäler o får vår banskiss.. Strax innan vi ska in får jag ont i mitt ben, nått hände o när vi sedan ska in på banan funkar ingenting för varken mig eller Ranita. Hon är inte överens med mig om hur övningarna ska utföras eller om de över huvud taget ska utföras :)
Vi gör en bottenrunda och får ihop 23 Poäng. Jaja någon gång ska vi väl oxå misslyckas.. Bara att ta nya tag o träna mer..


 

Rallylydnadsresultat för Ranita 2011


11 dec Luciarally Hörby Bk
Domare Martina Eberhard
76 poäng Godkänd 3/3 och Titeln RLD F
Ganska lång väntan och trött ofokuserad matte som jobbat natten, Ranita däremot väldigt pigg o allert studsar och tycker livet är stenkul. Tjuvstart på hoppet och sedan hämta leksak på frestelsen dessutom sniffa i andra skålen. Jaja vi fixade det i alla fall men inte med någon vidare marginal. Godkända blev vi och nu tränar vi vidare med sikte på Avanseradklassen, Har inte bråttom utan kommer anmäla till några fler i fortsättningsklassen istället o finslipa innan vi går vidare.....Känns som det skulle behövas.


13 nov. Söderåsens Bk
Domare Monique
87 poäng Godkänd 2/3 Fortsättningsklass
Lite klurig bana och Ranita var gullig kollade in 8 frestelse ordentligt i bägge skålarna tack för det där blev vi väl av med 10 p eller nått för övrigt gick det bra fick nått för att hon ställde sig snett mer träning alltså..Får väl ursäkta damen med att vi var på utställning dagen före och även en Catalansk Virrpanna kan bli trött av sådana tillställningar....


29 okt. Falkenbergs Bk
Domare Hildur Persdotter
97 poäng 1/3 officiell fortsättningsklass.

Lite lagom svår bana, svårigheten låg nog mest vid att kunna springa i slalom, vid snurren och sedan vidare helt om vänster. Kan bli lite klurigt om hunden tränger, eller är för långt fram, tack o lov lyder Ranita handkomando blint så man kan hålla henne lagom långt fram vid sådana övningar.
Konstaterade att vi måste träna mer på sitt-stå-gå runt. damen vrider ut sig och hamnar gärna på tvären, onödigt så vi får jobba lite med det sedan är det mest finputs känns det som. Ranita är fantastiskt rolig att tävla med nu och jag märker mer o mer att lydnadshelgen vi var på i höstas gjorde underverk.
Ska nog testa att anmäla till Danmark igen, vi behöver ju klara 3 x 95 poäng i Avanceradklassen där för det Danska Rallychampionatet.


2 okt. Helsingborgs Bk
Domare Monique Wrambeck
87 poäng 3/3 officiell nybörjarklass. Uppflyttad till fortsättningsklassen

Nu har vi fått titeln RLDN
Banan var inte så svår men lite klurig vart den allt. Sedan att jag fick fullkomligt hjärnsläpp vid första skylten och inte visade Ranita rätt vart ju inget att göra åt kostade oss samanlagt 12 minus där :( omtaget i sig kostar ju 10 och om jag nu tänkt mig för skulle jag backat och gjort om från början nu blev Ranita lite tveksam och gjorde inte riktigt som jag sa plus 2 minus till det är dyrt med sådana missar. Utöver det fick vi 1 minus på sträckt koppel, härligt att slippa det framöver! Ranita skötte sig i alla fall utmärkt och vi ska nu börja träna för fortsättningsklassen. Har anmält så det är bara att jobba på en del moment då vi blivit lite ringrostiga under detta sista året........


 

24 Sept Helsingborgs Bk
Domare Monique Wrambeck
94 poäng 2/3 officiell nybörjarklass

Kul bana som började med att man skulle springa, även genomslalomen och de första 2 högersvängarna. Här talade mitt knä snabbt om att det skulle jag inte, resultat 2x3 minuspoäng. Mindre kul men jag är supernöjd ändå. Vår lydnadshelg där i Aug visar sig nu ha gjort nytta. Ranita var verkligen duktig och tar alla komandon och håller sig snyggt på plats. Ingen seghet nu när löpet är över kul.......


 

11 Sept Helsingborgs Bk
Domare Carina Thulin
93 poäng 1/3 officiell nybörjarklass

Jaha så har vi då äntlgen kommit ut på tävlingsbana igen har ju gått lite mer än ett år sedan sist. Vad som hände hum vi tävlade ju i Dk en gång mer förra året med mindre bra resultat och tappade väl lite sugen ett tag eller så var det en massa annat som kom imellan men nu är vi på G igen har anmält till några fler tävlingar hoppas komma förbi nybörjarklass så vi blir av med kopplet till att börja med.
Idag fixad Ranita alla momenten men var lite seg i spiralen framför allt och fick lite för mycket tid att fundera på annat vid långsam gång och är dessutom i höglöp vilket hon visade genom att bete sig för alla herremen hon såg och det var många. Var rädd att hon skulle gå som ett strykjärn men och inte var med men det funkade fick ett avdrag för sniffande och ett för snett sättande och et för ur possition i allt 7 poängs avdrag känns helt ok för att vara den första officiella tävlingen. Det gav oss en 4 placering idag.


 

 
Rallylydnadsresultat för Ranita 2010

1 Maj Danska KK Hilleröd

Domare Frank Kuhfeld
84 poäng 3/3 i Øvedklass / Fortsättningsklass

Hon fick dessutom Titeln Rally Øved Mester / Dk-R.Ö.M.

Denna gången var Ranita mycket mer på allerten än hon var förra gången, lite eftersläpande vid en del övningar var det dock och som vanligt mycket studdsande ! Måste komma på hur jag ska tala om att hon gör rätt och är duktig utan att hon blir som en gummiboll :) Jag misstönker att vi får några avdrag där har frågat men fick inte något riktigt entydigt svar. Om där kommer någon film? Jo kanske men då jag själv kan se hur förrvirrad jag var har jag inte bestämt mig ;) Frank hade ju hittat alla snurriga skyltar som fanns kändes det som och istället för det vanliga hoppet hade han valt långhopp istället nått som mina hundarrallyskyllt aldrig tesstat men som tur var fixade dom det galant i alla fall, får träna lite mer på det. Nästa tävling i Danmark blir i Avancerad klass och jag ska försöka hinna någr tävlingar här hemma innan dess. Och försöka få upp poängen ska vi oxå försöka med hur nu det ska gå till?

 

 

25 april Dk kreds 1 Ølstykke
Domare Johanna Allanach
70 poäng 2/3 i Øvedklass / Fortsättningsklass

Ranita var inte sitt vanliga Jag idag, hon var inte så fokuserad som hon brukar vara och skulle bara nästan hela rundan, det var mycket lockande och pockande för att få henne med så trots att vi inte gjorde några dundertabbar så var hon mest ur possition eller gjorde image rallyskyltövningarna på sitt eget lilla vis. Jaja vi blev ju godkännda i alla fall så det är väl bara att kämpa vidare, och även våra hundar måste ju få lov till att ha en dålig dag. Har säkert att göra med att hon ska igång att löpa här vilken dag som helst nu. Film från dagen har du här.

 

17 april Danska Beagleklubben Køge
Domare Frank Kuhfeld
84 poäng 1/3 i Fortsättningsklass

I dag var Ranita verkligen på allerten, kunde tänka sig att springa ett varv på banan helt sjölv före vi skulle in som tur var lyckades jag stoppa henne och få henne att lugna ner sig lite. Så kom vi då in och hon följde ganska fint jaja lite småsniff var där och lite ur possition var det oxå. Så lyckas jag gå på en skylten och inte bara en gång utan 2 så där ordnade jag 6- till oss och så ville inte Ranita hoppa så där gjorde jag om stannade på 3- mage rallyskyltutöver det fick vi något poäng - för Ranitas studsande får väl hitta ett annat sätt att berömma henne för hon blir en riktig hoppjerka när jag berömmer, tycker i alla fall att hon skötte sig bra och själv kände jag mig allmänt virrig efter allt snurrande.


11.mars Söderåsens Bk
Domare Monique Wrambeck
84 poäng 1/3 i Avancerad klass

Ranita var lite seg i starten av banan men kom efter första hoppet eller så var det jag som var lite nervös, var inte riktigt säker på om vi tränat tillräckligt inför denna tävling som var den första för oss i Avacerad klass på det hela taget gick det riktigt bra några småfel men inget allvarligt och inte brydde hon sig om att det satt en annan hund i honörsrutan heller. Det som var svårast eller som jag var mest orolig för var om hon skulle backa snyggt på komando, vi har ju tränat mycket på det men det är ju inte detsamma med att träna hemma som när man kommer på tävling. Hon fixade det i alla fall riktigt snyggt. Så kom vi då till image rallyskylthonören där hon skulle sitta medan nästa ekipage gick banan, funkade bra i 2,5 min men då hade Ranita tröttnat och la sig ner - 10 poäng fick vi på det lite trist men inget att göra får väl hoppas att vi nästa gång får liggande från starten men det hjälper kanske inte.

 

20 mars Mørkø Danmark image rally
Kreds 8 Belgiska hyrdehundsklubben
Domare Frank Kuhfeld

88 poäng 3/3 i Begynderklass och vi erövrade titeln Rally Begynder Mester

Ranita är som vanligt kul att tävla med då hon bara älskar det, tyvärr lyckades hon snottra in kopplet mellan och runt benen och blev lite störd av detta säkert fick vi några poängavdrag här, jag fick tillåtelse att stanna och reda ut trasslet, sedan gick det superbra.

Som grädde på moset denna dag fick vi hjälpa sista ekipagen för dagen, först fick vi gå deras bana Avancerad class när hunden satt i Honörsrutan så fick Ranita Sitta i
image rallyskyltHonörsrutan för den hunden, och så på slutet fick vi gå banan en gång till. Vilken toppenträning det var och hon var hjätteduktig även här och bäst av allt vi slapp koppeltrassel. Så nu ska vi nog våga anmäla till Avancerad klass även i Sverige.

 

14 feb. Söderåsens BK 
Domare Jytte Sigsgaard

90 poäng 3 / 3 i Fortsättningsklassen och en 3dje placering. Vi blev dessutom uppflyttade till Avancerad klass.

Ranita börjar bli riktigt duktig på detta nu även om vi fortfarande får lite småfel så är där inga stora dundertabbar varken från
henne eller mig längre, jaja lite småsnusande
är där ju fortfarande men det får vi jobba
mer på och något snett sättande var där väl oxå, sen fick vi till något klantig vid läggandeimage rallyskylt under gång så där gjorde vi om det. Ja ni får själva kolla in filmen när den kommer senare idag. Nu får vi träna lite mer för att få ihop det till nästa tävling då vi ska tävla i Avancerad för där tillkommer ju några nya moment.

Domarens komentar

Trevligt ekipage

Rallylydnadsresultat för Ranita 2009
Överst på sidan

 

Danska KK  kreds 8 s officiella Julrally i Svinninge den 20/12- 09
Domare Frank Kuhfeld

Godkänd med 96 poäng 2/3

Vi har haft en härlig dag i Danmark trevligt arrangerad och tittat på många duktiga ekipage i Rallylydnad, vår egen insats kan ni se i filmen som ligger på sidan Rallyfilmer. Jag tycker fortfarande att Domarna i DK är snälla men då de är av åsikten att det ska vara roligt! image rallyskyltHund och förare ska ha kul tillsammans det ska alltså inte vara som i den vanliga lydnaden. Lite fel har vi allt fått ihop men ja kul har vi haft idag, och det var härligt att få tävla inomhus då det var ganska kallt idag och en massa snö.

 

Hörby Bk den 13 / 12
Domare Martina Eberhard Ljungmark

Fortsättningsklass
Godkänd 84 poäng   2/3

Idag gick vi ut med målet att bli Godkända, trött matte efter nattjobb inverkade lite på Ranita då jag höll ett lite lägre tempo än hon vill ha. Det blev några avdrag för att hon var ur position och så fick vi 2 x3 poängs avdrag för omtag av 2 övningar, helt plötsligt skulle Hon göra dom på sitt eget lilla vis eller så var jag otydlig. 8ans frestelse gick mycket bättre denna gången lite snusande och ur position gav 3 - och så mattes förarfel glömde alltimage rallyskylt om att inta utgångsposition vid läggande under gång 3- där oxå.x

Trots allt ett bra resultat och vi tränar vidare inför nästa års tävlingar. Film från dagens tävling HÄR

 

Söderåsens Bk den 22/ 11
Domare Ingegerd Jonsson

Fortsättningsklass.
Godkänd med 87 poäng 1/3

Ranita var verkligen med idag, första gången i fortsättningsklass. 
image rallyskyltJag får ta på mig att hon var dåligt tränad på
8-ans frestelse eller så var där riktigt gott godis för det gav oss 12- efter en del snusande. Ytterligare 1 - fick vi då hon var ur position vid ett moment utöver det visad hon att detta är roligt. Film från dagens tävling hittar ni HÄR

 

Danska KK Køge den 25/10

Domare Trine Dyrgaard

Godkänd med 97 poäng 1/3

Ranita var seg i dag och vi fick hålla ett mycket lugnare tempo än vi brukar men det gavimage rallyskylt ju matte tid att kolla in skyltarna och göra rätt. Ranita utförde alla övningar riktigt men som sagt lite segt fick lockas och pockas lite. I alla fall en lyckad dag och nöjda är vi oxå.

Film från dagens tävling här.

 

Helsingborgs Bk den 13.9 på Sofieroimage rallybild

Domare
Jytte Sigsgaard och Monique Wrambeck

Godkänd med 87 poäng 3/3 och uppflyttad.

I dag placerade vi oss som trea, Ranita var superfokuserad och gjorde precis som hon skulle, Matte var inte lika koncentrerad och image rallyskyltlyckades få till ett 10 poängsfel igen hon glömde ett sättande vid en skylt, får väl skylla på nerverna då där var massor av folk som satt och stod runtom för att titta på. 

 

Oxie Bk
den 30-8
Domare Jan Johansson

Godkänd med 80 poäng       2/3

Domarens komentar Ni ska kanske hålla ett lite lägre tempo så blir det lättare i vä. svängarna.
image rallyskylt

Hum Matte höll ett ganska högt tempo och Ranita tyckte det var roligt, avdrag för förarfel 10 p. gjorde övningen för långt från skylten, några lättare snusningar inte ett enda sträckt koppel, vi ska nog fortsätta i högt tempo men utan förarfel som kostar för mycket.

 

Andra försöket på Helsingborgs Bk
den 29-8
Domare
Jytte Sigsgaard och Monique Wrambeck

Godkänd med 73 poäng       1/3

imager allyskyltDomarens komentar var att vi skulle försöka hålla ett högre tempo så Ranita blir mer fokuserad.

Hon hade allt för mycket tid att sniffa runt vilket gör att matte får jobba hårdare.

 

Ranitas debut i Rallylydnad gjorde vi på Oxie Bk den 8-7
Domare  Py Dahlstedt
Ej godkänd med 64 poängimage rallyskylt

Varken matte eller hund visste riktigt hur det skulle gå till denna tävling men vi lär oss snabbt det syns om inte annat på kommande tävlingar.

Överst på sidan