Om Ranita och hennes flock

Hej

Jag heter Gosilandias Tempest kallad Ranita. Jag ska nu berätta lite om flocken jag lever med. Hit hör naturligtvis min matte Sussie och min husse Roger.
Vi har oxå en liten dam från Schweitz och kennel Dchowo´s, Lilla Xenia " heter egentligen Xula" hon bor numera hos Mattes dotter Fredriqa. Så har vi ju oxå den lilla Spanska Prinsessan Cotera de Pastores del Pas som till vardags kallas för Indra. Utöver oss Gosar finns det en liten Chinese Crested Dog Powder puffen Anubis i familjen.
Till flocken hör oxå ett antal barn och barnbarn, dom bor ju inte här alltid men kommer ofta på besök och det gillar Jag för då händer det alltid något spännande. Vi har nu äntligen fått en lägenhet i markplan nere i Limhamn / Malmö Vi visste ju när vi fick den att vi skulle trivas för vi har ju bott därnere förr när vi bodde på Campingen.

Min matte har nästan alltid haft hund det har varit allt från stora till små men alla har haft det gemensamt att dom varit "luddtussar" det var husses ord om oss, Jag menar naturligtvis långhåriga. 
Matte har gått massor av kurser hos SBK och även hos privata hundtränare, hon är även utbildad instruktör men det var för mycket länge sedan och i den "gamla skolan " som hon säger. Numera tränar hon hund med klickermetoden det gillar Jag, i alla fall godiset man får.
Matte släpar runt på mig och de andra på olika kurser det har hon gjort sedan Jag var 3 månader, hon påstår att Jag behöver aktiveras. Själv skulle Jag kunna tänka mig att aktivera mig genom att jaga runt efter djur i skogen eller simma i sjöarna, då skulle Jag vara fullt nöjd. Kan väl alltid lära lillsyrran några dumheter oxå. Vi åker oxå på en massa Rallytävlingar då Matte tycker det är en kul form av lydnad och aktivering, utöver alla utställningar som vi åker på.

Utöver oss hundar är min matte Grodtokig! Hon har massor av dem i små och stora format, både ute och inne. Hon har dom på borden, på kläder, ja till och med hennes innetofflor har grodhuvud. Dessutom har hon nu lagt Grodor på vår hemsida, och toppen var väl när hon döpte mig till Groda som är översättningen av mitt namn. Här kommer säkert att komma fler grodor på hemsidan vad det lider.

Husse då ? Jo han gillar motorcyklar och bilar och fort ska dom gå och låta mycket, och så Älskar han oss hundar även när vi tar upp hela soffan eller sängen bara vi ser lite söta ut..

 

Ranita